Durata: 30 minute Persoane: 2
 

Ingrediente

  • 150 g couscous Panzani
  • 150 ml apa fiarta
  • semintele de la 1 rodie
  • 1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
  • 5 cm bucata de castravete, curatat de seminte si taiat cubulete
  • 1 rosie curatata de seminte si taiata cubulete
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lime
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Preparare

  1. Se prepara couscous-ul: intr-un castron incapator puneti couscous, peste care turnati apa clocotita. Acoperiti cu o farfurie sau un capac timp de 5 minute, pana cand intreaga cantitate de apa este absorbita. La final adaugati 1 de lingurita ulei de masline si amestecati cu o furculita pentru a separa grauntele de couscous.
  2. Desfaceti cu atenție semințele de rodie. Alegeti patrunjelul, il spalati, il lasati sa se zvante si tocati marunt.
  3. Se face un dressing din zeama de la 1/2 lime, 1 lingurita ulei de masline, sare si piper si se amesteca bine, pana ce se omogenizeaza.
  4. Se asambleaza salata: transferati couscous-ul intr-un castron (bol) mai mare, apoi adaugati pe rand legumele taiate cubulete: rosia, ardeiul, castravetele, ceapa. Asezonati cu dressing-ul preparat anterior si amestecati. Peste compozitie adaugati semintele de rodie si patrunjel tocat. Amestecati cu grija, pentru a nu sparge semintele de rodie.

Este foarte buna, satioasa, o salata fresh pe care o recomandam cu drag!
Pofta mare!

 


Produs recomandat rețetei:


 

CousCous